mandag 26. september 2011

Fin utstillingshelg i Bergen :)

Da var nok en fin utstillingshelg over. Lørdag var det NMHK avd Hordaland som hadde utstilling i Turnhallen på Landås. 20 tibber var påmeldt og alle møtte. Av de 20 skulle vi stille tre stk - Iben, Luna og Uno. De to sistnevnte som juniorer. Er jo en ekstra spenning det, vet jo aldri hvordan nykomlingene takler det å være i en slik hall med alle lukter og lyder. Men det gikk jo veldig bra. Vi møtte alle opp i god tid (veldig god tid viste det seg etterhvert...) slik at hundene fikk gått seg kraftig ned. Det var en koselig stemning rundt ringen, var en hel gjeng som satt sammen der. Uno var førstemann ut av våre, han skulle inn i junior. Der konkurrerte han mot en annen juniorhanne. Uno viste seg kjempefint! Han gikk og sto som om han hadde gjort dette mange ganger før. Var utrolig gøy å se! Det ble Very Good pga noe stort underbitt, men ellers fikk han en fin kritikk. Luna var også flink, men ikke fullt så flink på bordet, da trakk hun seg. Jeg fikk heldigvis lov til å vise dommeren bittet hennes og det var han meget fornøyd med. Hun vant sin klasse over søsteren Lady, fikk excellent 1-1, men ikke noe mere denne dagen. Hun trengte mere tid og utvikling.

Stolt eier med Luna

Ellers så ble Helenas (Iben) beste tispe og BIR og Galahad (Marco) beste hannhund og BIM :) De andre fra vårt oppdrett fikk også fine plasseringer; Fenrir (Marius) ble 4.BHK, Harmonia (Tira) res. cert og 3.BTK, og til sist Curacuo (Nikita) 4.BTK. Vi stilte Oppdrett og fikk HP og ble BIR Oppdretter. Rose stilte avlsklasse for første gang. Utrolig gøy! Det var Marius med fire av sine avkom (Uno, Luna, Iben og Tira), og de ble BIS Avl!

BIM N SE UCH Lyngtunets Galahad og BIR N UCH Lyngtunets Helenas

BIS Avl

Dagen etter var det utstilling i regi av BSBK på Bønes. Vi var tidlig ute, og fikk heldigvis en flott plass like ved ringen. Denne dagen stilte vi ikke Iben, men Sofie. Og selvsagt Luna og Uno. Ble en enda bedre dag sånn sett, for alle fikk excellent. Uno var nok en gang kjempeflink i ringen, han gikk slik vi hadde trent på med løst bånd. Hadde en flott kontakt med han. Og han ble heldigvis belønnet med en excellent denne gangen. Ble slått av den andre hannen, men det gjorde ingen verdens ting. Luna var flinkere enn dagen før (denne gangen gikk Helena med henne), dommeren fikk se henne i munnen og hun gikk bedre. Hun slo sin søster også denne dagen, men fikk ikke noe mere.

Sofiemoren vår gikk som en kule da hun var i ringen, bortsett fra et stopp da vi skulle tilbake og stille opp foran dommerbordet...Hun er en så bestemt ung dame med jernvilje!! Men var nå flink og fikk både excellent og ck :) Men ingen plassering i beste tispeklasse.

Det ble Bergrabbens Ulricke (Abelone) som ble beste tispe og BIR. Så fulgte Harmonia (Tira) på plassen bak med res. cert, Electra (Shakira) og så Curacuo (Nikita). Av hannene vant Monasins El Negro Diablo med Galahad (Marco) som nr 2 og Fenrir (Marius) som nr 4.

Vi kunne stilt Oppdrettsklasse, men orket ikke denne dagen. En flott helg dette, men så trøtt som man blir...!

Gratulerer til alle sammen!! Kjekt å se de tre søskene Uno, Luna og Lady sammen igjen :) Manglet bare Leon, så hadde flokken vært samlet. Artig at også Solfrid og Magne tok turen lørdagen med Lille-Snorre. Fikk ikke snakket så mye sammen, men gøy å se han igjen.

Så må jeg ikke glemme valpene! Gratulerer til Tonje med familie med BIR valp på Dorthea lørdag, og gratulerer til Marie med familie med BIR valp på lille Ada-Nikoline søndagen :)

Ingen kommentarer: