onsdag 9. september 2015

EDS-15 forts.

Vi har hatt en fantastisk langhelg på østlandet! Det startet ikke så bra, så litt mørkt ut for på østlandet var det flom og rasfare, og selvsagt raste det på rv. 7 natt til torsdag... Vi hadde planlagt å kjøre over Hardangervidda for å unngå Gudvangen pga at tunnelen var stengt. Nå måtte de planene forandres, men heldigvis var tunnelen åpnet igjen, så da valgte vi Filefjell. Der kjørte vi i 40-50 km/t pga veiarbeid, men det gikk nå bra. Vi tok oss god tid og hadde flere stopp på veien. Kom vel frem til hotellet på Gardermoen i 20-tiden. 

Fredagen startet litt stressende for alle snakket om rush og at vi måtte skynde oss, så vi droppet frokosten og kom oss avgårde. Joda, litt trafikk var det, men vi hadde hatt tid til å spise, men men. Kom nå tidlig frem til utstillingen, fikk parkeringsplass til bilen og god tid til å roe oss ned. Denne dagen var det Europautstilling, og vi hadde ikke all verdens forhåpninger. Iben hadde lagt fra seg det meste av pels hjemme, og Maia er litt uferdig ennå. Var også spent på hvordan Maia ville oppføre seg, var tross alt første utstilling på nesten ett år. Hun gikk forøvrig så fint, fikk excellent og ble nr 3 i åpen klasse. 

Jeg sto klar med Iben for hun skulle jo inn rett etter Maia. Og Iben showet og vant championklassen :-)

Vi var litt forvirret pga at utstillingen ble holdt etter FCIs regler, så det var litt annerledes enn vanlig. Noen hunder ble kalt inn for å konkurrere om certet, deriblant Iben. Skjønner ikke helt hva hun gjorde der, men her ble hun sist. Så var det konkurranse om cacibet...eller var det beste tispeklasse? Ikke helt enkelt å henge med, men cacibet gikk ihvertfall til Iben siden tispen foran var junior, og juniorer kan ikke få cacib. Og dermed ble Iben EUROPAVINNER! Helt fantastisk :-)

Det skal jo alltid være litt drama, og må jo si at Helena sto for det meste av dramatikken denne helgen. Da hun sto i ringen, sprakk et sår der hun hadde sydd. Den som måtte på legevakten rett etter bedømmelsen og sy nye 6 sting, var Helena. Så den tittelen ble vunnet med blod og svette ;-)

Vi feiret tittelen med en bedre middag på hotellet om kvelden, sammen med andre tibbefolk fra Norge, Finland og England. Det var kjempekoselig!

Dagen etter var det Rasespesial. Den skulle heldigvis ikke begynne før kl 13, så vi kunne sove litt lenger og ikke minst; spise frokost. Resultatene ble så som så, men vi er fornøyd med excellent på begge jentene våre. 

Har som sagt hatt en alle tiders helg. Og avslutningen ble også koselig med middag sammen med de som skulle være til dagen etter. Var deilig å kunne slappe av og ikke tenke på å haste hjem rett etter utstillingen. Dagen etter var det nydelig vær, så vi hadde en flott tur over fjellet. Nå var rv. 7 åpnet så vi tok Hemsedal hjem. 

Tusen takk for alle gratulasjoner! Og tusen takk til mine foreldre, Lena, Solfrid og Magne som forbarmet seg over våre "gamlinger" slik at vi kunne dra. Foruten Iben og Maia, hadde vi også Thea med oss. De har kost seg, spesielt ene kvelden da vi var og spiste, og de hadde funnet hver sin dentastix :D

Europavinneren vår

På tur over Hemsedalsfjellet


Helena med jentene sine


Thea var glad for at hun fikk være med tror jeg


Ingen kommentarer: