onsdag 26. august 2009

En utrolig koselig og kjekk helg på Hamresanden!

Eller som Samaranch sa da han avsluttet de Olympiske vinterlekene på Lillehammer: "The best ... ever!!! Resultatene ble så som så, men himmel så kjekt vi hadde det! Og så god stemning det var rundt ringen, været var bra (bortsett fra da vi hadde raseårsmøtet...da brast alle sluser) og folk var blide...(ihvertfall inntil en viss dommer begynte med sirkusklovneriene sine). Som en sa: det var jæv...dyre sirkusbilletter!!!

Men for å starte med begynnelsen; Helena og jeg dro nedover alene for Rose fikk ikke fri fra jobben så hun skulle kjøre på ettermiddagen. Vi hadde en kjempefin tur nedover, og på Haukås møtte vi Bjørn Ove :-) Så kjørte vi samlet nedover. Kom ned i 20-tiden, trøtte og slitne, og med masse å gjøre. Hunder skulle luftes og mates, to av dem bades + at teltet skulle opp. Men med to jomfruer i nød, kom det to edle riddere og tilbød hjelp. Sigve og Stig Rune satte opp teltet for oss og vi er veldig takknemlige. Gode venner som stiller opp er veldig kjekt å ha!

I 23-tiden var Rose på plass. Og jaggu fikk vi ikke et nattlig besøk i form av to nisser (eller skal jeg si riddere??) som kom luskende i nattmørket. Og ikke ble vi kvitt dem heller, ikke før kl nærmet seg 0300! :-) Snakk om, men vi hadde det koselig da. Men gud så trøtte vi var neste morgen...opp kl 0630. Jaja, det gikk det også.


Her er gjengen fra Reddalstibben, Lyngtunet + Belyravi samlet på ett brett!

Men vi skjønte fort at vi måtte begynne å trene "sitt" og "bli"....

En spent Vibeke trener med Thea rett før valpeshowet skulle begynne.

Og Thea gikk som aldri før! Og stilte seg så fint opp at det var en drøm. Hun ble nr to i sin klasse av tre stk. Jeg var kjempefornøyd!

Her er Helena med Tira. Tira vant juniorklassen med ck

Dette bildet skulle egentlig kommet etter det neste for her har dommeren plukket ut de fire han ville plassere. Tira fortsatt i tet.

Her var tispeklassen, det var en stor klasse. Tira står som nr 1, Iben som nr 3 og Izzie som nr 4. Og sist i bildet Rose med Abelone.

Og her er de fire som ble plassert. Den hunden som ble nr 1 fikk det siste certet og ble N UCH den dagen :-) Vi er strålende fornøyd med Tira som ble 3.btk
Ellers var dette en dag preget av mye sinne og frustrasjon. Ikke så mye over resultatene, men over måten dommeren oppførte seg på overfor de som stilte. Ikke kunne han så mye engelsk heller, og han nektet å forholde seg til de norske reglene så det var en håpløs oppgave for både utstillerne, ringsekretær og skriver. Han var direkte ufin mot enkelte av de som stilte, brølte at de var dårlige handlere osv. Har aldri vært med på makan! Var også ufin i kritikkene. Kan ta et eks. Ene championhannen fra vårt oppdrett kan være mere maskulin, det vet både vi og eierne hans. På kritikken sto det: excellent lady! Synes det er både respektløst og direkte stygt å skrive noe sånt på en kritikk. Konstruktiv kritikk tar vi imot, men ikke dette...En annen hanne fikk kip for dommeren påsto han haltet. Vi var mange rundt ringen som ikke skjønte bæret av dette for hunden gikk så fint og haltet ikke.
Vel vel, etter at bedømningen var over, samlet vi oss til raseårsmøtet. Det var godt oppmøte og været var bra, men på slutten så åpnet himmelens sluser seg og alle måtte bare styrte i forskjellige telt for å søke dekning. Og siden været var så uforutsigbart, så ble kurvfesten avlyst. Vi ble i stedet invitert ned til Sigve, Linda +++ og hadde en kjempekoselig kveld der. Før det hvilte vi oss en stund + hadde en koselig stund i hytten vår med Bjørn Ove. Spiste pizza og pratet. Og alle var enige om at vi ikke skulle bli sene på kvelden for vi skulle jo tidlig opp og kjøre langt........blablabla. Jaja, vi var jo tidlig hjemme da forsåvidt - hehe. kl 0300 Men vi hadde det så kjekt og det var så deilig å kunne slå ut håret litt etter alt det tunge som har vært. Sigve tok en del bilder, men de tror jeg vi sparer dere for...
Neste dag... trøtt som en dupp. Men Thea oppførte seg like bra som dagen før, og endte på samme plassering.
Her er Helena med vår "excellent lady" - Moses. Han fikk heldigvis rød denne dagen, og jeg synes han var så fin her.

Her er Iben vår. En nydelig jente både utvendig og innvendig. Denne dagen var det hun som vant juniorklassen med ck, men fikk ikke noen plassering i beste tispeklasse.

Mia - finnen vår. Hun fikk blå for dommeren mente hun var for stor, og det kan vi ikke krangle på :-) Men fin er hun.

Hun gikk så nydelig og oppførte seg eksemplarisk. Ikke noe hopp og sprell denne dagen. Dagen før trakk vi henne. Jeg hadde ikke det minste lyst å stille henne for den dommeren, var rett og slett engstelig for å gå inn i ringen.

Valpene var 5 mnd denne dagen så vi måtte ta nye bilder. Her Espen i aksjon. Fine gutten :-)

Og så Theatrollet! Eller populært kalt Beinrangel og Stankelbein :-)))
Det har vært den beste helgen på veldig, veldig lenge sånn kosemessig :-) God stemning rundt ringen, folk klappet og var glade på hverandres vegne slik det SKAL være. Turen hjem gikk greit, Rose, Bjørn Ove og vi kjørte i følge og hadde noen få stopp på veien.
Tusen takk til alle for en uforglemmelig helg! Nå ønsker vi lykke til alle som skal stille på NKK i Stavanger. Så håper vi at vi ser noen siddiser i Bergen siste helgen i september...........:-) Må takke Sigve for alle bildene - det er han som er mesterfotografen her. Og stor takk til alle dere andre for god hjelp til handling +++

1 kommentar:

Elisabeth`s Tibbe Blogg sa...

Her var det mange fine bilder fra hekgen tur..