søndag 6. februar 2011

Iben

Som sagt så ble Iben syk i romjulen og kunne ikke være med til Gøteborg. Hun begynte plutselig å halte på høyre forlabben 2. juledag om kvelden. Vi aner ikke hva som kan ha skjedd, men mest sannsynlig har hun vært uheldig i lek ute i hundegården. Det var snø og glatt, og de herjet voldsomt, glade for å være hjemme igjen. Først tenkte vi at dette kom til å gå over av seg selv, men da hun fremdeles haltet rett over nyttår fant vi ut at hun måtte en tur til dyrlegen. Der ble det tatt røntgen, men siden bildene ble tatt da hun var våken, fikk de ikke tatt bilder i forskjellige vinkler. De mente likevel at det var en sene i høyre skulder som var skadet, så hun fikk smertestillende og vi fikk beskjed om å holde henne mest mulig i ro i 14 dager. Så der røk Gøteborg-turen...men utstillinger kommer nå litt i bakleksen når sånt skjer. Det viktigste er jo at Iben blir frisk!

Etter 14 dager haltet hun fremdeles, men litt mindre, så i samråd med dyrlegen avventet vi nytt dyrlegebesøk. Etter nok en uke, med litt til- og fra halting, så bestilte vi ny time. Da ble hun dopet ned slik at de kunne ta skikkelige bilder. Men først ble hun grundig undersøkt og vår kjære, snille Iben var så flink...Ikke en lyd enda til at vi så at dette gjorde vondt. Dyrlegen var imponert over henne.

Bildene viste at senen var skadet, men ikke helt omfanget. Dyrlegen kunne ikke si om den ville lege seg selv eller om de måtte inn kirurgisk. Hun la frem forskjellige alternativer for oss, bl.a en kikkhullskirurgiundersøkelse, evt.behandling for å se om det kunne hjelpe. Må virkelig rose dyrlegen vår! Hun har vært enestående og veldig forståelsesfull. Har til og med ringt oss hjem for å høre hvordan det går med Iben.

Først vurderte vi den kikkhullsundersøkelsen, men var skeptisk til at de skal begynne å rote i noe de ikke helt vet utfallet av. Tenkte frem og tilbake, snakket med folk, vurderte det ene opp mot det andre osv. Men valgte tilslutt fysioterapi som behandlingsform. Dvs svømming og litt massasje. I skrivende stund har hun vært på behandling én gang, og det var vellykket. Iben var flink jente og svømte i vei :-) Skal prøve å få tatt litt bilder neste gang. Hun kunne bli litt stiv og støl etter behandlingen, og det så vi på henne, hun var skikkelig sliten den dagen. Men ellers har vi ikke sett noe på henne og hun halter ikke mer enn hun gjorde før. De graderer forresten halting på hunder, fra 1-5. Og hun instruktøren mente at Iben lå mellom 1 og 2. Hun kjente at hun hadde mistet en del muskelmasse allerede, så forhåpentligvis vil treningen styrke muskulaturen sånn at hun blir bedre rustet til å få skulderen til å gro.

3 kommentarer:

Mariann sa...

Uff, stakkars Iben da. Ikke lett med disse bena og vi har en Dobbis med problem i ene benet. Vi kjøpte dette:
http://www.mamut.net/controls/shop/shops/12/5/productdet.asp?gid=206&subgid=0&wwwalias=agilityshop&pid=2349
Den funker virkelig bra og så klart svømmer vi=) men prøv den, og vitae pro, de 3 tingene sammen var helt suverent.
Lykke til videre med vakre Iben

Vibeke sa...

Vi har kjøpt et kosttilskudd hos dyrlege som heter Seraquin. Det skal styrke musklene. Kikket på den lenken din og det så jo interessant ut, men skaden sitter i høyre skulder så spørs da om det kan hjelpe. Men greit å vite at det finnes - kan jo få bruk for det en annnen gang.

Håper hunden deres blir bra da, er det kronisk eller?

Mariann sa...

De har dekken også, geniale produkter=) back on track heter det. Vitae pro gjorde at gamla ble som en 3 åring her, helt utrolig :) hun har atrose i hasen, så vi jobber på for og bygge muskler og brusk, og hun er på skikkelig opptur nå og det er så godt og se. Men mye takket være vitae pro, som man bruker på mennesker også;)