lørdag 31. mai 2014

Tur til Lofoten 16.05-25.05.14

Det er vanskelig å la være å bruke litt svulstige ord når man har vært på ferie i en så vakker landsdel som det Lofoten og Nordland er. Det var mitt første besøk i Lofoten overhodet, og jeg er så glad jeg tok imot invitasjonen fra Ann Helen. Vi har kjent hverandre i 15 år, og truffet hverandre kun en gang før :) Utrolig kjekt å treffe henne, sønnen hennes og flere av venninnene hennes. Kjekke folk alle sammen. Og litt stolt er jeg over meg selv at jeg faktisk torde å fly såpass langt alene. Måtte bytte fly i Bodø, og det var ikke stort det Widerøe-flyet som jeg skulle dra videre med til Leknes, men det gikk veldig bra!

Dagen etter jeg kom var det 17. mai og jeg gikk i tog for første gang på...... mange år ;-) Selv om været så absolutt kunne vært bedre, så trosset vi det og gikk. Toget var visst mindre i år pga det stygge været, men jeg synes nå det var bra stort jeg da. Vi fulgte med til skolen, og der ble det servert kaffe og kaker. Senere på ettermiddagen dro vi til Lofothallen hvor russetoget og borgertoget skulle være innendørs for første gang pga været (var tilløp til storm). Der fikk vi høre taler fra ordfører og russepresident, og så ble nasjonalsangen spilt. På kvelden gikk vi på kinarestaurant sammen med en venninne av Ann Helen. En kjempekoselig dag med andre ord! :)


Søndagen dro vi på en liten biltur til Utakleiv, som ligger på nordøstsiden av Vestvågøy i Lofoten. 

Været var grått, men sånn er jo Norge ; vi har mye vær her.

En forblåst Vibeke

Vikingmuseet i Lofoten

Mandagen var det et nydelig vakkert vær, så vi fant ut at vi denne dagen skulle reise litt rundt og titte. Målet var å komme seg til Reine. Her er vi på Vikten, som ligger i Flakstad kommune. Dette er Glasshytta hvor det produseres glass av forskjellig type (fat, skåler, glass osv). Jeg måtte kjøpe meg en kopp herifra. Var så mye fint.
Ann Helen og megLena, en venninne av Ann og AnnEt utrolig idyllisk sted. Litt spesielt sted også for her holder trossamfunnet Guds menighet til. De har egen skole og lever ganske isolert fra andre.


Her er fuglefjellet i Nusfjord. Nusfjord er et av Norges best bevarte og eldste fiskevær.En skikkelig gammeldags landhandel. Tok dessverre ikke bilder innefra.
Trenger ikke dra til syden når man har slike strender. Var mange flotte strender i Lofoten og mange koselige små viker. Denne stranden var enorm! Lyst å komme tilbake når det er varmere ja :)
Her var vi kommet til Sakrisøy. Der hadde vi en liten tissepause og så hilste vi på disse kjekke breiflabbene...

...og denne flotte steinbiten

Utsikt fra Sakrisøy


På Reine. Her tok jeg ikke flere bilder. Ble en snartur og så dro vi tilbake til Leknes for å spise hehe

En dag tok vi et par hunder med oss og gikk på tur i Kyllingdalen. 

Så flott å gå her og fin grusvei hele veien

Kathinka hadde hastverk :)

Og her er grunnen til at det blir kalt Kyllingdalen...

Kommer dere nå???Ann med kleinspitzen Sharon og Kathinka

Happy, happy :)

Vakre Kathinka 9 år

Hun er en veldig blid og glad jente som jeg ble veldig glad iOg her er Heramoren, 14 år gammel. Datter til Rasmus min. Så lik pappaen sin!

Utrolig kjekt å se henne igjen!

Disse tippene var noen artige skruer :) Fikk de feil mat, protesterte de høylytt :)

Her er vi på besøk hos Line i Svolvær. Fikk en hjertelig velkomst av hennes to shi tzu'er, Majsan og Selma


Gode jenter :)

Kjempekoselig å hilse på Line, og vi var hos henne i flere timer. 

Og endelig; etter å ha hørt snakk om elgen i mange dager så fikk jeg endelig se de! Disse er vel kanskje ungkalver, men likevel. Veldig gøy å se de. Vi så forøvrig to til noen dager senere, og den ene lå ikke langt fra der Ann Helen bodde.


Heramoren og meg. Nesten umulig å få et pent bilde av oss for dette likte IKKE Hera!

Hera med matmor Ann

Her koser hun seg godt :)

Skjønne jenten!


Fredagskvelden var vi bedt på grilling hos en venninne av Ann. Det ble en veldig fin kveld! God mat og grønnsaker i pakker (som vi lagde til selv), og så marshmallows til dessert. Dette + gode samtaler gjorde kvelden perfekt for meg. 


Lørdagen gjorde vi noe sprøtt. Vi hadde snakket om det i noen dager, men jeg var usikker om vi kom til å gjennomføre det. Men - tøffe som vi er så gjorde vi det! Tok hver vår tatovering - fotlenke begge to. Selve lenken er lik - vennskapslenke - mens motivet på foten er ulikt. Jeg valgte tro, håp og kjærlighet, mens Ann valgte hjerter med forbokstavene til ungene + barnebarnet inni. De ble stilige synes jeg. 


Lørdagskvelden dro vi til Unstad for å se midnattsolen. Det ble dessverre overskyet og litt regn, men likevel; et fantastisk sted! Her kunne jeg stått ute og bare hørt på bølgeskvulpene og kjent saltlukten. Terapi for sjelen. Dette er tatt i halv to-tiden om natten. Etter turen til Unstad, dro vi ned til kaien på Ballstad.

Her er de rorbuene som det har vært så mye snakk om i det siste. Synes fargene var spenstige jeg da

Siste dagen....


Ville ikke dra...

Lofoten fra luften. Viste seg fra sin vakreste side den dagen jeg dro. Jeg skal tilbake.

Må takke Ann Helen for hennes gjestfrihet - jeg har virkelig kost meg. Og tusen takk til dere jeg traff. Må jo også nevne at jeg var med på Mary Kay-møte en kveld og ble sminket. Utrolig gøy :)

2 kommentarer:

Ann i Lofoten sa...

SÅ koselig det du har skrevet og lagt inn bilder fra turen hit . Du er kjempedyktig . Er glad du var så tøff at du tok turen på strak arm da eg ba deg komme . Jeg har virkelig kost meg sammen med deg , skulle ikke tro vi bare hadde hilst på hverandre en gang på 15 år :) men vi har jo hatt kontakt hele tiden . Tok tatovering , sa ikke en pip mens denne tøtta sa noen salige ord hehe .Du er hjertelig velkommen tilbake og jeg håper at det ikke blir så lenge til neste gang . Her er du alltid velkommen , når som helst . ja og fam og venner og ;) Var trist da du reiste . Hera må ha tid på seg til nye folk , hun er mest min jente men du og Kathinka fikk jo kjempekontakt . Hun er en sosial jente . Velkommen tilbake til oss . Klæm

Ann i Lofoten sa...

1897