tirsdag 13. mai 2008

Pinsehelg i Mellerud!

Vi har hatt en kjempekoselig helg i Sverige. Egentlig var det meningen at Helena skulle reise bort med Irene og Rose, og stille Snorre, men Snorre er avrøytet og egentlig ikke noe å stille ut. Så da fant vi ut at jeg kunne reise i stedet. Var veldig spent på hvordan det ville gå for begge jentene til Irene har løpetid, og med en elskovssyk Marius på lasset, så vi for oss at det ville bli søvnløse netter for Rose... Men det gikk i grunnen over all forventning.

Flyturen bort er et kapittel for seg. Norwegian hadde leid inn et fly fra spanske Hola airlines så det var spansk besetning ombord som kun snakket spansk og et ubehjelpelig engelsk... Og flyet var knøttlite og trangt. Ikke ante vi om hundene var kommet ombord heller. Vi prøvde å spørre besetningen, men fikk et "God dag, mann økseskaft"-svar tilbake. Det gikk heldigvis bra. Hundene var med, men synes godt de kunne prioritert litt annerledes når de skal ha ut baggasjen. Hunder er nederst på rangstigen hos de fleste flyselskap tydeligvis, noe vi synes er svært dårlig da dette er levende individer!

På Rygge flyplass sto Sigurd og ventet på oss. Så bar ferden mot Mellerud - turen tok ca 2 1/2 timer.

I Mellerud hadde Gunvor deilig mat og vin klar til oss! Så satt vi en stund på terrassen og koste oss. Hundene gikk godt sammen.

Dagen etter - 1. pinsedag - var det opp kl 0510!! Vi skulle jo på hundeutstilling i Larv, ca 1 1/2 time fra Mellerud. Det ble en nydelig og svært varm dag, 23-24 grader. Og jeg klarte å bli solbrent... Resultatmessig var det ikke det store. Eller rettere sagt, at Marius klarte å bli 3.BHK er jo kjempeflott for det var påmeldt over 50 tibber, men litt surt at han nok en gang kom på plassen rett bak certet. Shakira ble 5.BTK. Nikita fikk kun 1.AK og 5.AKK uten noe som helst. Så fin som hun var, og så flott som hun gikk + den flotte kritikken, så synes jeg det var rart at hun ikke fikk ck, men sånn er det. Det er dommeren som bestemmer. Irene skal iallefall ha ros, for jeg har aldri sett Nikita så flott som det hun var på søndag. Hun gikk med en så stolt holdning og hadde veldig god kontakt med Irene. Jeg fikk æren av å gå med Maren og hun var veldig flink. Fikk god kritikk og ble 1.UK og 3.UKK med HP.

Jaja, bedre lykke neste gang!

På kvelden hadde Sigurd laget deilig middag, så det ble en veldig koselig avslutning på dagen. Oppdretterne til Maren, Marie og mannen Ove kom også bort en tur da. Så satt vi ute på terrassen og nøt god vin og kaker.

Har fått oss mang en god latter av Shakira denne helgen. Hun er på topp i løpetiden og gjorde seg sånn til for både den ene og den andre. En tøyte med andre ord! :-) Men hun har jo noe å slekte på også da. Jeg nevnte elskovssyke Marius tidligere... Han har vært veldig flink med tanke på at Shakira hadde kommet så langt i løpetiden. Med god hjelp av spray bak + truse, så gjorde det susen selv om han prøvde seg noen ganger. Ikke lett å være mann av og til!

I går kjørte Sigurd oss tilbake til Rygge og i 19-tiden landet vi på Flesland.

Tusen takk for en utrolig koselig tur! Og takk til Sigurd og Gunvor for stor gjestfrihet!

Ingen kommentarer: